Pracodawcy mają często trudny orzech do zgryzienia pod kątem dopasowania właściwych benefitów dla pracowników. Większość działalności gospodarczych potrzebuje kadry zmotywowanej, odpowiedzialnej, wykwalifikowanej, a rekrutacja takich ludzi wymaga zachęt i to nie tylko płacowych, ale również pozapłacowych, niezwykle dobrze wpływających na morale. Jakie dodatki pracownicze wypadają najlepiej w zestawieniach branżowych i gdzie na tym tle znajdują się owocowe czwartki, albo po prostu kosze z owocami przekazywane regularnie zatrudnionym?
Zestawienie otwiera elastyczność w planowaniu obowiązków zawodowych. Pracownicy w ostatnich latach przyzwyczaili się do hybrydowego systemu roboczego. To w dużym stopniu pożądany benefit związany z jakościową organizacją współpracy. Na podium znajdują się naturalnie pakiety medyczne stanowiące realną alternatywę dla wizyt u lekarza przez NFZ wydłużających się w nieskończoność. Tak naprawdę owoce w pracy wypadają bardzo wysoko, często na równi z dofinansowaniem do szkoleń, czy kursów językowych, albo z kartami na siłownię. Sezonowe dodatki owocowe ułatwiają integrację pomiędzy działami, przywracają równowagę fizyczno – psychiczną, a dla wielu zatrudnionych stanowią podstawowy krok do zmiany negatywnych nawyków żywieniowych. A wiele nawyków przenosi się do domu właśnie z pracy. Owoce, co ciekawe obniżają ogólny poziom stresu. Sprawdzają się znacznie lepiej od ciężkiej kawy, napoju energetycznego. Firmy z własnymi aneksami kuchennymi mogą zdecydować się na sokowirówki, albo blendery dla pracowników, żeby zmienić owoce w ulubiony sok.
Owoce w biurze można połączyć z konsultacjami dietetycznymi, albo spotkaniem z trenerem osobistym, czy psychologiem. To coraz popularniejsza tendencja w nowoczesnych korporacjach. Pracodawcy angażujący się nieco bardziej w życie pracowników osiągają z czasem lepsze wyniki, dzięki wyrobieniu lojalności. Z dobrych benefitów ciężko zrezygnować, dlatego warto dobierać pakiety świadomie, długoterminowo, na podstawie konsultacji z kadrą. Dzięki temu unikniesz typowych nieporozumień.
Więcej szczegółów znajdziesz tutaj: https://dailyfruits.pl/dostawa-owocow-w-krakowie/
Kadry, które zmieniają nawyki żywieniowe mają więcej energii i tworzą zupełnie inną, zdrowszą atmosferę wykonywania obowiązków, a to odbija się jednak długoterminowo na budowaniu kultury organizacyjnej. Firmy coraz bardziej doceniają bardziej zaawansowane zagadnienia związane z motywacją, kulturą i inspirowaniem pracowników. Czy dołączysz do tego grona?
Dodaj nowy komentarz